OM

Måske oplever du en ubalance mellem din psyke og din krop og en

manglende kontakt til og forståelse af din egen krop. Kroppen har mange måder at påkalde sig opmærksomhed på, når den psykiske bevidsthed ikke er i tilstrækkelig kontakt med den - måske døjer du med:

stresssymptomer

føler spændinger

uro

migræne

angst

vedvarende smerter

uforklarligt ubehag i kroppen

søvnløshed (fx pga. tankemylder)

har svært ved at slippe tvangsfuld kontrol 

depressive stemninger

lider under et traume (der har sat sig i kroppen)? 


Kropsterapibehandlinger er lige så individuelle som symptombelastningen hos det enkelte menneske er.


Kropsterapi er en helhedsorienteret behandlingsform. Jeg arbejder primært med dybdegående tryk, pulseringer, bindevævsmassage, stræk, bevidst åndedræt, lymfeaktivering, fodzoner samt ledaktivering og lettere ledfrigørelse. Jeg aktiverer dit parasympatiske nervesystem, der giver din krop de bedste betingelser for at restituere. Enhver behandling starter dog med en samtale om din personlige situation eller udfordring.


Behandlingen tager som udgangspunkt ca. én time og foregår primært på en behandlingsbriks, hvor du ligger i undertøj under et tæppe.


Du vil komme gennem flere faser i løbet af en behandling – der vil som regel være faser, hvor du føler dig udfordret, og faser, hvor målet er, at du slapper helt af og giver slip ved beroligelse af dit nervesystem. Det overordnede mål er altid at komme i kontakt med din egen krop – dvs. at øge din kropsbevidsthed ved at lære at forstå dine kropssignaler og opbygge en positiv relation til din krop. Hos en kropsterapeut skal din krop ikke præstere noget – den skal forstås som den i dette øjeblik er. Du skal bare komme som du er – og du må godt være dig!


Det drejer sig om at tage ansvar for dig selv og at VÆRE I NUET – Det kan jeg hjælpe dig med.


Mange klienter, der har fået en behandling, fortæller om en forløsning, om øget vitalitet og lettet velvære. Der kan også forekomme andre reaktioner under og efter en behandling, fx øget stofskifte og emotionelle ændringer, det er dog individuelt, og det giver rigtig god mening at være opmærksom på evt. eftervirkninger, for at kunne forstå flere sammenhænge mellem din krop og din psyke. Under et behandlingsforløb vil du altid have mulighed for at drøfte dine observationer med mig.


Kropsterapi er ikke fysioterapi, kiropraktik eller osteopati – de har alle sammen deres styrker og svagheder. Hvis du har brug for et (genop-)træningsforløb, så bør en god fysioterapeut være dit første valg. Har du brug for en her-og-nu-behandling pga. akutte smerter og derfor evt. har brug for en specialist i ledfrigørelse, så anbefaler jeg en god kiropraktor eller også en osteopat, hvis du har brug for en mere helhedsorienteret (men ren fysisk) behandling.

Hvis du dog mener, at ovenstående om kropsterapi passer bedst til din situation, så er det helt afgjort en god ide at finde en dygtig kropsterapeut!


Jeg vil som regel opfordre dig til at få tjekket dig hos en læge først, hvis du har gener, der vækker bekymring hos dig.

Generelt behandler jeg ikke personer, der

- har kræft

- er gravid de første og de sidste tre måneder i graviditeten

- har akut diskusprolaps


Et kropsterapeutisk forløb behøver ikke at tage lang tid – jeg anbefaler generelt at starte med tre til fem behandlinger, så kan vi i fællesskab vurdere om du mærker fremskridt i din personlige situation, en igangværende proces, som i givet fald giver anledning til at følge op på. Målet er at komme videre, ikke at skabe en behandlingsafhængighed!


Det er også muligt, at du ønsker et kropsorienteret supplement til et psykoterapeutisk forløb, eller omvendt. Hvis vi under behandlingen kommer frem til at du har mere brug for psykoterapeutisk tilgang, så kan du nyde godt af vores helhedsorienterede tilbud her i Krop og psyke i balance, hvor samtaleterapien evt. passer bedre til din situation - eller en kombination af krops- og psykoterapi her i Krop og psyke i balance. Ved en valgt behandlingspakke kan du frit skifte fra den ene terapiform til den anden efter dit behov.

FORSTÅ DIN KROP

Henning Güldenstein - Kropsterapi

Jeg er uddannet kropsterapeut fra Totum - Skolen for kropsterapi, medlem af Dansk behandlerforbund og RAB-godkendt.

Læs mere her

KROPPEN LYVER IKKE, MEN DEN HUSKER

Mange mennesker i vores samfund ser kroppen som noget adskilt fra os, noget der egentlig helst bare skal fungere. 

Vores krop er dog basis for vores velvære. 

Når du fx føler dig stresset, så stresser du egentlig dig selv, dvs. at du går over dine kropslige eller psykiske grænser uden at lytte til signalerne. Måske er du ikke engang opmærksom på dem.


Krop og psyke indvirker på hinanden i en kompliceret vekselvirkning. Man kan selv forebygge og helbrede aktuelle gener i en vis grad, når du øger din kropsbevidsthed og forstår dine mønstre. Jeg ser min behandling som et samarbejde mellem min klient og mig, hvor det også drejer sig om at give hjælp til selvhjælp (redskaber) fremover.


Mange mønstre, vi bærer rundt med os, stammer oprindeligt fra barndommen eller vores ungdom og er nogen gange svære at ændre. - Men det er muligt at lære og etablere nye positive mønstre!


-> Anbefalinger

Iben Sander, 27 år, Roskilde:

„Jeg kan varmt anbefale Henning som kropsterapeut. I min søgen på at få en afklaring på, hvorfor jeg bl.a. døjede med skulder- og nakkespædninger samt hovedepine, stiftede jeg bekendskab med Henning, gennem Rikke. Jeg gik ind i det med et åbent sind, på trods af, at jeg ikke helt vidste hvad det gik ud på til at starte med. Jeg blev dog positiv overrasket og klogere på mine spændinger løbende. Hennings professionelle blik - på både krop og psyke - hjalp mig med, at få mine spændinger belyst, på en helt ny måde. Jeg har været rigtig glad for at modtage behandlinger hos ham gennem tiden, idet jeg også følte mig i trygge hænder og mødt i mine problematikker. Henning har været et vigtigt stoppested/pusterum på min vej og som nu har hjulpet mig videre til et nyt behandlingsforløb mod færre spændinger i mine skuldre. Af hjerte tak!“

Louise Brønholm, 41 år, Bagsværd

„Henning får mine varmeste anbefalinger. 

Han skabte fra første øjeblik et trygt rum, som for mig er altafgørende.

Jeg havde ikke ét isoleret problem - men tilbagevendende problemer med ryggen og et hverdagsliv, hvor jeg godt kunne glemme at være opmærksom på MIG. 

Behandlingerne har for mig betydet nul rygsmerte og - ikke mindst - en krop og psyke i ro. 

Jeg er blevet meget bedre til at mærke MIG og være opmærksom på vejrtrækning og spændinger i kroppen. 

Igennem behandlingerne har Henning gjort mig opmærksom på min krops signaler, når hverdagen spidser til og kroppen spænder op. 

Jeg føler mig meget professionelt behandlet og de tydelige forklaringer undervejs har virkelig hjulpet mig til bedre forståelse af min krop og dens signaler“

Ida Falbe Hansen, 26 år, København:

„Da jeg startede hos Henning, vidste jeg ikke helt, hvad jeg gik ind til. Jeg havde haft ondt i mine skuldre længe, og selvom mine forhåbninger var bare at få løst det lille isolerede problem, fik jeg så meget mere ud af hans behandlinger. Henning var en kæmpe hjælp både for skuldre og psyke. Jeg har altid følt mig helt tryg og forstået, og han har min klare anbefaling!“

Louise Christy, 43 år, Frederiksberg:

„Da jeg startede med at få behandlinger hos Henning, havde jeg gennem tre år haft heftige nakkesmerter og andre ”flyvesmerter" i kroppen. Jeg havde afprøvet flere ting i forsøget på at blive smertefri. Jeg har nu modtaget behandlinger gennem trekvart år. I perioder har jeg været smertefri og jeg har det generelt meget bedre nu. Men det bedste er, at jeg i denne behandlingsperiode hos Henning både har lært, hvordan jeg forebygger og afhjælper smerte. Det kræver tid og øvelse at fralægge sig gamle vaner og reaktionsmønstre, men når det lykkes er det hele umagen værd.


I en tryg atmosfære har Henning inddraget mig i at forstå og håndtere mine kropssignaler. Med stor opmærksomhed på forholdet mellem krop og psyke har Henning med grundighed og nænsom præcision udført behandlinger. Undervejs har Henning inddraget mig og guidet mig i, hvordan jeg skulle forholde mig til den lille smule kontrolleret smerte, der opstod i behandlingen.


Behandlingerne har både fungeret som quick-fix og som en rejse. Hvor quick-fixet var min længsel efter at være smertefri, har rejsen i sidste ende vist sig at være mere værdifuld – for nu kan jeg bedre hjælpe mig selv. Henning er en fremragende behandler og utrolig rar. Jeg kan anbefale alle med behov for smertelindring at lade sig behandle af Henning.“

DU ER IKKE FORKERT I DET DU OPLEVER

Mange af os oplever at føle os forkerte. Måske skammer vi endda over, hvordan vi er, eller det vi føler. Vi lever måske bevidst eller ubevidst på en måde, så vi passer ind i og udfylder en rolle, som vi har fået tildelt eller som tidligere har valgt, men som ikke længere passer til os. Det kan føre til, at vi fornægter os selv, som vi er nu, hvilket igen kan give spændinger, stress og andre symptomer.


Også en evt. ”beskyttelsesmaske” skader normalt mere end den gavner din livsenergi, dit autentiske liv. At holde denne facade fører tit kun til psykiske og kropslige smerter.


Hvornår, med hvem kan du være dig selv og er mest afslappet, føler dig set og hørt som du er, føler dig tryg? Kroppen heler nemlig sig selv, når hele dig kan slappe af, fordi du bliver forstået som du er.

KROPSTERAPI I KØBENHAVN OG OMEGN

VIL DU BOOKE EN TID?

Vi giver 10 kr. af hver behandling til en af fem samfundsnyttige organisationer.

Du kan selv vælge hvem pengene skal gå til:

- Red Barnet

- Psykiatrifonden

- Sex & Samfund

- Amnesty International

- Økologisk Landsforening

©  2022 kropogpsykeibalance.dk  -  Kropsterapi & psykoterapi i København og omegn  - Henning Güldenstein & Rikke Hessellund, Tersløsevej 38, Brønshøj / København